مقالات

مثلث پنروز یا مثلث غیرممکن

مثلث-پنروز

مثلث پنروز

مثلث پنروز یکی از اشیای غیرممکن می باشد. که نخستین بار توسط هنرمندی سوئدی به نام اسکار ریوتیسفارد در سال ۱۹۳۴ طراحی شد. راجر پنروز، ریاضی‌ دان بریتانیایی در دهه ۱۹۵۰ مستقل از ریوتیسفارد این شیء را ساخت. و به شهرت رساند و آن را «عدم امکان در ناب‌ ترین شکل ممکن» توصیف نمود. این شیء بعدها در آثار هنرمندی به‌ نام موریس اشر بسیار به کار برده شد. ترسیم‌ های پیشین او از اشیای غیرممکن تا حدی الهام‌ بخش این مثلث بوده است.

تاریخچه

اسکار ریوتیسفارد هنرمند سوئدی یکی از نخستین افرادی بود که به‌ طور تعمدی، بسیاری از اجسام و اشیا غیرممکن را طراحی نمود. و به همین دلیل، به او لقب پدر اشیاء غیرممکن را دادند. در سال ۱۹۵۶ بود که لیونل پنروز، روانپزشک انگلیسی به همراه فرزندش، راجر پنروز که ریاضیدان بود. مقاله کوتاهی با نام اشیا غیرممکن با نگرشی خاص از توهم دیداری را در یک نشریه روانشناسی انگلیسی به چاپ رساندند. این موضوع با مثلث و پله‌ های پنروز نمایش‌ داده شده بود. مقاله موصوف در سال ۱۹۵۸ منتشر گردید.

پنروز، اشیای مورد توجه ریاضی دانان

این شی یکی از اشیای مورد توجه ریاضی‌ دانان در موضوعات مربوط به توپولوژی می باشد. فرم کلی آن به صورتی است که می‌ توان آن را به n-ضلعی‌ های دیگر تعمیم نمود.

 یکی از مثال های آن مثلث پنروز می باشد. اسکار رویترزوارد هنرمند سوئدی برای اولین بار در سال ۱۹۳۴ اشکالی را ترسیم نمود. که ۳ بعدی بوده و علیرغم اینکه می‌ شود آن ها را برروی کاغذ طراحی نمود. اما ساخت سازه آن ها غیرممکن است. بعدها این اشکال به نام مثلث پِنروز مشهور گشتند. اسکار رویترزوارد «پدر اشکال غیرممکن» نام گرفت. و دولت سوئد در سال ۱۹۸۲ به احترام او تمبرهایی را چاپ کرد. که تصویر مثلث پنروز بر روی آن قرار داشت.

مثلث-پنروز

مثلث پنروز

حدود ۲۵۰۰ تصویر غیرممکن در کارنامه هنری او ثبت شده است. راجر پنروز ریاضیدان انگلیسی این نوع از اشکال را توسعه داد. و عمومیت بخشید. همچنین موریس اشر هنرمند سوییسی جهانی را ترسیم نمود پر تناقض و غیرممکن که منطق پایه ای آن با استفاده از این نوع اشکال ارائه می شد. در جهان اشر «جهت» یک موضوع غیرعادی بوده و مفاهیم بالا/پائین، عقب/جلو، شروع/انتها به بازی گرفته می شود.

کاربرد مثلث پنروز در زیورآلات

ارز شکل مثـلث پنـروز می توان در انواع زیورآلات استفاده نمود. که ظاهری شیک و خاص به زیورآلات شما می بخشد. از این شی در محصولات مایند آپ مارکت نیز استفاده شده است که انتخاب مشتریان خاص پسند مایند آپ می باشد. این محصول با گردنبند چوب رز وود و نگین سنگ لاجورد افغان با بند چرمی قابل تنظیم و سنگ لاجورد تراش خاص ساخته شده است.

اشیائی که از نظر فیزیکی وجودشان غیرممکن است

اشیائی که از نظر فیزیکی وجودشان غیرممکن می باشد. ولی در نگاه اول فقط عجیب به نظر می‌ رسند. این اشیا در آثار موریس اشر بسیار به کار برده شده است. بر اثر خطای چشم در دنیای واقعی بعضی از این اشیا ممکن است دیده شوند. ماهیت ناپایدار اشیا غیرممکن به دلیل تمایل ذاتی انسان برای تفسیر تصاویر دو بعدی به عنوان اشیای سه‌ بعدی است. و به همین دلیل است که طرحی از یک مکعب نِکِر، تمایل به نشان‌ داده شدن به شکل یک مکعب را دارد. در حالی که در حقیقت ۲ مکعب متصل با کمک خطوط مورب می باشد.

مثلث-پنروز-3

                                                                                          گردنبند دستساز مثلث پنروز

تمرکز بر زوایای مختلف یک شیء غیرممکن در فضای سه‌ بعدی موجب تکرار بررسی مجدد آن شیء و سپس گیج‌ شدن ذهن می‌ گردد. پلکان پنروز نیز که توسط اسکار ریوتیسفارد ایجاد و بعدها توسط لیونل پنروز و فرزندش راجر پنروز به‌ طور مستقل ابداع و رواج یافت. مثال بارزی از یک شیء غیرممکن می باشد. پلکان پنروز نمای ترسیمی ۲ بعدی از یک پلکان می باشد. که پله‌هایش در حین بالا آمدن یا پایین‌ رفتن، ۴ پاگرد ۹۰ درجه را متحمل می‌ شوند که همین موضوع مسبب یک چرخهٔ پیوسته و بی‌ انتها است.

نماد مثلث پنروز

مثلث پنـروز نماد عدم امکان در ناب ترین شکل ممکن است. یا همان شکل غیرممکن اما خود مثلث نمادی از سیر صعودی تکامل و برنده و مهاجم می باشد. به همین جهت تبدیل مثلث پنروز به صندوق های رای گیری….در واقع پیچیدگی و غیر ممکنی این شکل را ممکن می نماید یعنی انتخابات با تمام پیچیدگی هایش و غیر ممکنی اش، ممکن می گردد.

1 دیدگاه در “مثلث پنروز یا مثلث غیرممکن

دیدگاهتان را بنویسید